Nyheter

Projektblogg på tema cancerrehabilitering

  • 29 apr 2011
Region Halland lanserade i dagarna en projektblogg på tema cancerrehabilitering.  Bloggen skall möjliggöra för patienter, närstående och vårdpersonal utanför Region Hallands intranät att följa och påverka arbetet med att ta fram och implementera en sjukhusövergripande cancerrehabiliteringsprocess. Bloggen skall utgöra en direktlänk mellan projektet och dem som i förlängningen berörs. Möjlighet ges att ställa frågor till projektgruppen samt lämna åsikter och ge förslag. Här hittar ni bloggen: http://blogg.regionhalland.se/cancerrehabilitering/

Missa inte chansen att påverka!

  • 13 apr 2011
Möjligheten att att anmäla sig till nationella konferensen 4-6 maj är nu stängd men möjligheten att påverka är vidöppen. Ni som har läst SWEDPOS senaste nyhetsbrev vet vilket fantastiskt genomslag vi har haft under 2010. Inte nog med det utan det bara fortsätter, tänk bara att vi kommer bli över 110 deltagare vid den stundande konferensen på temat cancerrehabilitering. Tillsammans gör vi skillnad för cancerberördas livskvalitet! Mitt på konferensen, 5 maj 15.30-17.00, kommer SWEDPOS årsmöte gå av stapeln. Alla är välkomna att delta på själva mötet och diskutera föreningens fortsatta arbete men bara de som avlagt medlemsavgiften för 2011 har rösträtt. Självklart kan även du som medlem koma med förslag på frågor som skall tas upp för diskussion. Ta även del av SWEDPOS stadgarVisst vill väl du vara med och påverka framtiden för föreningen och det den verkar för!?! Välkommen som medlem i föreningen!  Gör så här: - Betala in 200 kr på bankgiro 5352-3486 - Skicka ett mejl till info@swedpos.se med ditt namn, din fysiska adress samt e-postadress

IPOS skjuter fram deadline för abstracts till 16 maj

  • 12 apr 2011
Om ni inte, till skillnad från undertecknad, med lätt panik satt och skrev en abstract för att få med ett föredrag till IPOS årliga konferens igår så gjorde ni rätt val. IPOS flyttade igår nämligen fram deadline till 16 maj så nu kan ni ta god tid på er med att förbereda era föredrag och posters. Den årliga konferensen om psykosocial onkologi som anordnas av IPOS (International Psycho-Oncology Society) blir i år i Antalya, Turkiet 16-20 oktober. Deadline för att anmäla abstracts för postrar och föredrag är nu 16 maj. Det är alltid lättare att få stipendier att åka på konferenser om man presenterar något själv, och IPOS brukar vara intresserade av alla typer av presentationer som rör psykosociala aspekter av cancervård i vid bemärkelse. Se även IPOS 13th World Congress of Psycho-Oncology.

Nytt på nätet - bloggat av Spiggkonsult

  • 7 apr 2011
Nytt på nätet. av Spiggkonsult ( @spiggorian )  Via Twitter fick jag tips om en helt nybildad förening som riktar sig till unga vuxna med cancersjukdom. Ung Cancer heter de och de har redan hunnit lägga upp en jättefin hemsida. Närvaron i sociala medier – de finns både på Facebook och, som sagt, Twitter, och har också en blogg – är föredömlig och förmodligen en framgångsfaktor för dem. Den här föreningen behövs verkligen. Cancersjukdomar förekommer ju också bland unga vuxna – det glömmer vi ibland, eller också väljer vi att blunda för att livet kan vara så orättvist. Det är inte lika vanligt som bland äldre, och det är ju bra, men då man som ung drabbas kan man å andra sidan känna sig mycket ensam – man behöver kontakt med och stöd av andra i som vet vad man går igenom. Att som ung vuxen få cancer innebär också att livet på ett väldigt påtagligt sätt kan byta bana. Man kanske precis flyttat till sin första egna lägenhet, fått sitt första jobb eller börjat plugga. Man letar efter eller kanske precis har hittat den man vill dela livet med, man kanske till och med hunnit bli en liten familj. Hur löser det livspusslet det när cancern kommer in i bilden? Hur hittar man hjälpen tillbaka? Cancervården är också på många sätt anpassad för äldre. Finns det wifi på rummet när man blir inlagd? Hur känns det att dela rum med en 75-åring när man själv är 19? Man kanske är van att träna regelbundet – hur löser man det när träningsutrustningen som finns på vårdavdelningen består av en motionscykel från 1985? Jag tänker stödja föreningen Ung Cancer – gör det ni också!

Över 100 deltagare på konferensen i Uppsala 4-6 maj och förlängd anmälningstid!

  • 6 apr 2011
Officiellt var 4 april sista anmälningsdatum men anmälningarna har fortsatt att trilla in under gårdagen och vi har med marginal passerat 100 deltagare. Samtidigt som vi gläder oss åt att vi valde att flytta konferensen till ens större lokal har vi insett att det inte med önskvärd tydlighet framgått att sista anmälningsdatum var 4 april. Denna otydlighet avser vi härmed åtgärda! Därmed förlänger vi anmälningstiden till den Nationella konferensen på tema cancerrehabilitering, 4-6 maj i Uppsala, till och med 12 april.