Nyheter

SWEDPOS är på plats i Köpenhamn för ECRS 2012

  • 16 sep 2012
Flera från SWEDPOS styrelse och SWEDPOS-medlemmar är på plats i Köpenhamn för att delta i European Cancer Rehabilitation and Survivorship Symposium 2012: http://www.cancer.dk/ecrs/. Kræftens Bekæmpelse är värdar för konferensen. Idag är det workshopdag och sedan kommer vi besöka ett cancerrehabiliteringscentra i Köpenhamn: http://www.kraeftcenter-kbh.dk/

Vi kommer i första hand rapportera via Twitter på http://Twitter.com/#ecrs2012 Skicka gärna frågor och kommentarer till oss så kan vi ta med dem till alla spännande möten och diskussioner vi kommer delta i!

Utbildning i klinisk sexologi

  • 6 sep 2012
Samliv och sexualitet påverkas av cancersjukdom något som även lyfts tydligt i vårdprogrammet för psykosocial onkologi och cancerrehabilitering från Södra sjukvårdsregionen.  För att underlätta samtal om känsliga frågor rörande samliv och sexualitet finns sedan ett år en delvis Internetbaserad uppdragsutbildning omfattande 7,5 hp vid Karolinska Institutet.  Anmälan bör ske före 9 september. Läkare, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och sjuksköterskor som möter cancersjuka och deras närstående är välkomna med sina ansökningar. Till kursinformation och anmälan!