Nyheter

Cancerberörda behövs i samhället

  • 29 maj 2012

Dialogseminarium: Skånsk samverkansmodell för patientfokuserad cancerrehabilitering.

Idag träffas representanter från olika delar av cancervården tillsammans med representanter från Försäkringskassan för att utifrån ett samverkansprojekt föra en dialog. Syftet är att visa hur en bra samverkan i sjukskrivningsprocessen kan underlätta cancerberördas rehabilitering. Medverkar gör även socialförsäkringsminister Ulf Kristersson. Mer information finns i programmet för dialogseminariet. Swedpos är så klart på plats och representeras av Patrik Göransson. Vill ni följa vad som händer eller framföra frågor och synpunkter så når ni oss via Twitter där vi använder #måstesamverka och #cancerrehab. Vi ses i Lund eller på Twitter, tillsammans gör vi skillnad!

IPOS 14th World Congress, Brisbane 13-15 november. Skicka in abstracts innan 21/5!

  • 10 maj 2012

I November går IPOS 14:e världskongress av stapeln i Brisbane Australien. Missa inte chansen att på med en presentation om ni har tänkt att åka! Deadline för abstracts är förlängd till måndag 21 maj. Besök konferenssidan här!  

Nytt verksamhetsår, Ny styrelse & Ny hemsida

  • 3 maj 2012
19 april höll SWEDPOS årsmöte på Byggets konferens i centrala Stockholm. Den gamla styrelsen beviljades ansvarsfrihet och en ny styrelse valdes för det kommande året. Ett särskilt varmt välkommet till våra tre nya styrelseledamöter Helena Bucht, Anette Henriksson och Maria Roos. [caption id="attachment_586" align="alignright" width="300" caption="Avtack av Eleonor Uddbom och Fia Hobbs"][/caption] Dessuton avtackades Fia Hobbs och Eleonor Uddbom för sina insatser i SWEDPOS-styrelse under de gågna åren. Ett stort tack och en stor kram från oss alla!! Som ett sista steg i införandet av SWEDPOS nya grafiska profil kunde vi också erbjuda en smygvisning av vår nya hemsida. nu integrerar vi hemsida, blogg, twitter och facebook för att skapa en mer lättskött och funktionell hemsida. Nu kan du anmäla dig som medlem på hemsidan och få ett eget inlogg där du inom snar framtid kommer ha tillgång till material för medlemmar, kontaktlistor och en medlemsblogg med diskussioner. Dessutom har vi en uppdaterad förteckning över spännande och relevanta konferenser :) Ett stort tack till Hanna och Julia som inte bara har fullt upp med Ung Cancer utan som dessutom driver kommunikationsbyrån GoEpic!! De har hjälpt oss med arbetet att ta fram vår nya grafisk profil och hemsida. Hjälp oss fylla sidan med innehåll genom att skicka in inlägg kring vad som händer runt om i landet på cancerrehabiliteringsområdet vi redigerar och lägger ut så länge det är kopplat till SWEDPOS verksamhetsområde. /Styrelsen genom Patrik